Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CP pontok és a PVP

2008.08.19

Harc Pontok és PvP

A harc pontok (CP) új dinamikát biztosítanak PvP-ben egy újabb védő vonalat biztosítva. A CP-nek el kell fogynia mielőtt a sebzések magát a játékos karaktert érnék.

Ha egy játékost megsebez egy másik (beleértve az idézett lényeket, és peteket), akkor az CP-t veszít, anélkül hogy életpontjai (HP) változnának. Ha elfogy a játékos CP-je, akkor a sebzések már az életpontokból vonódnak le.

Mint a HP, a CP is idővel regenerálódik. A CP pontok száma kasztonként és szintenként változó.

Játékos játékos elleni (PvP) küzdelemről

Hogy meg tudjál támadni egy másik játékost, nyomd le a Ctrl billentyűt a támadással együtt. Néhány terület például a városok "safe zone"-ák ahol a PvP nem engedélyezett. Léteznek "combat zone" -ák is, itt ctrl lenyomása nélkül lehetséges a PvP.

A PvP játék egy színkód rendszeren alapszik. Bármely karakter neve, aki megtámad egy másikat lilára változik, és ez arra is igaz aki megtámad egy lila nevűt. A játékosok nem kapnak büntetést lila nevű játékosok megtámadásáért/öléséért, nevűk idővel visszavált magától fehérre. Semleges játékos (fehér nevű) megöléséért azonban Karma pont jár, és a gyilkos neve vörös lesz, a karakter Player Killer (PK) lesz.

 

A PK karaktereket a városőrök automatikusan megtámadják, ha az megközelíti őket. A PK-k nem vásárolhatnak, és halálkor nagy eséllyel dobják el felszerelésüket. A kevesebb mint 6 PK ponttal rendelkező PK-k halálkor nem dobnak még semmit

Az alábbi táblázat mutatja a színkód rendszert.

játékos A
Cselekedet
Játékos B
következmény (A játékosra)
kap-e Karma-t?
Fehér
megüti
Fehér
Lila majd Fehér
Nem
Fehér
megöli
Fehér
Vörös
Igen
Fehér
megüti
Lila
Lila majd Fehér
Nem
Fehér
megüti vagy megöli
Vörös
Fehér
Nem
Lila
megöli
Fehér
Vörös
Igen
Lila
megöli
Lila
Lila majd Fehér
Nem
Vörös
megöli
Fehér
Vörös
Igen
Vörös
megöli
Lila
Vörös
Nem

A Karma pontok csökkentéséhez szörnyeket kell ölnie a játékosnak, ha Karma pontja 0, akkor neve ismét fehér lesz. A PK pontok csökkentésére létezik egy küldetés is a Repent Your Sins.