Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kezdetek

2008.08.19

A Lineage 2 telepítése

A telepítés előtt ajánlott ellenőrizni, hogy a számítógéped megfelel-e a minimális követelményeknek. 

A játék telepítése nem igényel különösebb hozzáértést. Ezt most nem szeretném részletezni. A játékhoz szükséged lesz a DirectX 9.0c verziójára és a videokártyád utolsó driverére. 

  • Ha official szerveren játszol, akkor a telepítés után elindítod az asztalon található LineageII.exe parancsikont és a check filera kattintasz.
  • Ha offmod szerveren szeretnél játszani, akkor a szerver honlapjáról letöltöd az éppen aktuális patch-t és feltelepíted azt.
  • Ha L2j szervert néztél ki magadnak, akkor módosítanod kell a windows/system32/drivers/etc mappában található hosts fájlt. A szerver honlapján megkeresed az IP címet, majd a hosts fájl legutolsó sora alá illeszted. Ha ez megtörtént, akkor körülnézel az adott honlapon, hogy érdemes-e check filet nyomni, majd elindítod a játékot.

A karakter elkészítése

 

 

Lineage 2 karakterválasztás

 

 

Bejelentkezés után kiválasztod a szervert, ahol játszani szeretnél. Ezután a karakterválasztó képernyőn találod magad. Itt az új karakter készítéséhez a Create gombra kell kattintanod. 

 

Először a nevet kell megadni. Maximum 16 karakterből állhat, és nem egyezhet meg a játékba található mob, NPC vagy item nevével.
Következik a faj kiválasztása. Az alábbi 6 faj áll rendelkezésre: Ember, Elf, Dark Elf, Ork, Törpe és Kamael.
Utánna el kell döntened, hogy harcossal vagy varászlóval akarsz játszani.
Kiválasztod a nemet (A Kamaelt leszámítva a két nem között nincs különbség, csupán megjelenésben.), majd végül a karaktered kinézetét változtathatod.

Lineage 2 karakterkészítés

 

Ha elkészültél, a jobb alsó sarokban kell a Create gombra kattintani. Majd a karakterválasztó képernyőn a Start gombbal indíthatod el a játékot.

 

A Lineage2 felülete

A játék felületét az alábbi képpel szeretném bemutatni. Az ablakok többsége áthelyezhető és átméretezhető.

 

Lineage 2 kezelőfelülete

 

1. Status ablak 
A szinted és neved mellett a CP, HP és MP állapotát találod meg itt. Szintén helyet kapott a tapasztalatot százalékos arányban megjelenítő sáv is. Az ablak mellett közvetlenül jobbra látható a karaktert érő varázslatok, és átkok mindegyike.

2. Target ablak 
Az aktuális célpont HP-ját mutatja, ha a célpont egy másik karakter, akkor csak a neve látható. A cél törölhető az Esc leütésével. Ilyenkor eltűnik az ablak. 

3. Gyorsmenü 
Tárgyak és mûveletek közvetlen elérését segít. Itemet, képességet vagy macrot helyezhetsz el itt, melyek utánna egy kattintással, vagy gombnyomással (F1-F12) elérhetők. Összesen 120 helyet tartalmaz. A gyorsmenük között a kis nyilakkal, vagy az Alt+F1-F10 billentyűkombinációval válthatsz. Az ablak elforgatható és zárolható.

4. Chat ablak 
A rendszerüzeneteket jeleníti meg, és ezen keresztül kommunikálhatsz játékostárssaiddal is. Több típusú üzenet is küldhető melyet itt találsz:

Általános üzenet Egyszerűen írd be amit mondani szeretnél. A környéken az összes játékos látja.
Klán üzenet Egy @ karakter után kell írnod a szöveget. Csak a klánod tagjai olvashatják ezt.
Alliance üzenet Egy $ karakter után kell írnod az üzenetet. A klánod, és azok szövetségesei látják.
Party üzenet Egy # karakter után kell írnod az üzenetet. Csak a partyd tagjai látják.
Trade üzenet Egy + karakter után kell írnod az üzenetet. Csak akkor írj ide ha vásárolni, eladni vagy cserélni szeretnél.
Shout üzenet Egy ! karakter után kell írnod az üzenetet. Az alap üzenethez képést nagyobb távolságból is látható.
Hero üzenet Egy % karakter után kell írnod az üzenetet. Az összes játékos látja. Csak hero-k tudják ezt használni. Ők is 10 másodpercenként küldhetnek 1 üzenetet.
Személyes üzenet Egy " karakter után kell írnod a címzett nevét, majd pedig szóközzel elválasztva az üzenetet. Ezt csak a címzett látja.

A játékban található egy beépített MSN. Ezzel olyanoknak is küldhetünk üzentet, akik nem játszanak.

5. Menu ablak 
8 gombot tartalmaz:
Character Status: A karakterünk legfontosabb adatait jeleníti meg.
Inventory: A karakter táskáját nyitja ki. Az items fülben találhatjuk az általános tárgyakat felszereléseket, míg a quest fül alatt az elvállalt questekhez szükséges tárgyak vannak. Megnézhetjük, hogy karakterünk mennyire van leterhelve a különböző tárgyak által.
Skills & Magic: A skillek ablakot nyitja meg. A Kamael óta itt kategóriákba sorolva találhatjuk a képességeket.

Quest: A Quest ablakot nyitja meg. Az éppen aktuális feladatokat olvashatod el.
Clan: A klán tagjait tekintheted meg, illetve további információkat kaphatsz klánodról. Az arra jogosultak innen "vezérelhetik" a klántMap: Megmutatja hol tartózkodik a karakter éppen a térképen. Ha engedélyezted a Küldetés lapon a célpont megjelöléseket, akkor azok is itt látszódnak.
System menu: Megnyitja a rendszer ablakot.

 

6. Party ablak
Ez az ablak csak akkor látszik, ha tagja vagy egy partynak, itt láthatod a társaid kasztját, HP-ját és MP-ját, valamint státuszmódosítóikat. Ha rákattintasz valamelyikük nevére akkor automatikusan kijelöli őket látótávolságon belül, dupla klikkre hozzájuk szalad, jobb klikkre kijelöli a partitárs célpontját, dupla jobb klikkre meg is támadja azt a karaktered.

7. Radar 
A radar segítségével láthatod éppen merre "nézel", hozzád viszonyítva hol áll a célpontod (piros pont), illetve a parti társaid (zöld pontok). A + illetve - gombokkal zoomolhatsz.